SZAKMAI ANYAGOK
Útvonal ide: SZAKMAI ANYAGOK

SZAKMAI ANYAGOK

TSZH kutatási zárójelentés

Az NTP-TSZH-M-15-0001 kódjelű projekt keretében elkészült a Hozzáférés és esélyek a tehetséggondozásban című kutatási zárójelentés.

Tovább

TSZV kutatási zárójelentés

Az NTP-TSZV-M-15-0001 kódjelű projekt keretében elkészült a Tehetséggondozás módszertanának kidolgozása, tesztelése és jó gyakorlatok publikálása című záró kutatási jelentés.

Tovább

A június 22-én, a Tehetséggondozás a köznevelési rendszerben címmel megtartott zárókonferencia plenáris és szekció előadásainak bemutató anyagai:

Plenáris Szekció 1 Szekció 2
Szekció 3

Dr. Péter-Szarka Szilvia - Fuszek Csilla Tehetséggondozó jó gyakorlatok a hazai köznevelési rendszerben
Pomázi Zsóka - Új típusú tehetséggondozás a gyógypedagógiában
Ráduly Zsolt - A mérés, értékelés szerepe, módja, lehetőségei a tehetség felismerés és a tehetséggondozás területén  

Mérés és értékelés a tehetséggondozásban (TSZV)

 

Elkészült az "Innovációk a hazai tehetséggondozásban" című kiadványunk. A kötet többek között áttekintést biztosít a hazai tehetséggondozás jelenlegi innovációiról és lehetőségeiről.

kötet pdf változata az alábbi helyről tölthető le:

Tovább

Hozzáférés esélyei (TSZH)

 

Megjelent a TSZH-kutatás keretében készült, "Hozzáférés és esélyek a tehetséggondozásban" című tanulmánykötetünk. A kutatás célja a tehetséggondozó programok elérésének különbségeinek feltárása, egyedi sajátosságainak bemutatása.

kötet pdf változata az alábbi helyről tölthető le:
Tovább

Nemzetközi jó gyakorlatok (NHTR)

Kötet formában is megjelent "A tehetséggondozás világa - 15 ország jó gyakorlata a tehetséggondozásban" című, 15 ország tehetséggondozó jó gyakorlatát bemutató kiadványunk. A gyűjtemény célja többek között a magyar tehetséggondozó szakma számára még nem ismert országok jó gyakorlatainak bemutatása volt (pl. Kazahsztán, Törökország), valamint olyan tehetséggondozó programok és módszerek feltárása, amelyek akár hazai adaptációra is számot tarthatnak.

kötet pdf változata az alábbi helyről tölthető le.

Tovább

A június 1-én megtartott CSEÖH-képzés plenáris és szekció előadásainak bemutató anyagai

Tovább

A tehetséggondozás nemzetközi jó gyakorlatainak hazai megismerésére irányuló pályázati programunk

"A tehetséggondozás nemzetközi jó gyakorlatainak hazai megismerésére irányuló pályázati programunk (NTP-NHTR-M-15-0001) felelős szakértője Dr. Gordon Győri János a napokban két előadást is tartott a projekt szakmai tapasztalatairól,  Bécsben (2016.03.05) és Jalandarban (India, 2016.03.26) . Az előadások angol nyelvű ppt-je megtekinthető és letölthető."

Tovább

Tehetséges magyarok, magyar tehetségek, Középpontban a Nemzeti Tehetség Program

Tovább
OLDALAK:
1