RENDEZVÉNYEK
Útvonal ide: RENDEZVÉNYEK

Tehetség Fórum 2016 - Sárbogárd

2016. április 19.

Április 14-én, ötödik állomására, Sárbogárdra érkezett meg rendezvénysorozatunk.

A Fejér megyei kisvárosban is nagy figyelem kísérte a Tehetség Fórumot, amely a Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskolában került megrendezésre. Az intézmény aulájában Kisgyőri Roland az Emberi Erőforrások Minisztériuma Esélyteremtési Főosztály főosztályvezetője, Dr. Sükösd Tamás Sárbogárd polgármestere, és Téglásy Kristóf a Család- Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet ifjúsági igazgatója köszöntötte az érdeklődőket kiemelve a tehetséggondozás fontosságát és helyi sokszínűségét.

A város és a környező települések (Sárszentmiklós, Cece) iskoláiban fontosnak tartják a népi kultúra ápolását, ezért a megnyitót követően a komoly- és könnyűzenei produkciók mellett, elsősorban népdalokat, valamint furulya-  és néptáncbemutatót adtak elő a résztvevő intézmények fellépő csoportjai. A rendezvény sztárvendége Novák Péter színész, rendező, koreográfus, műsorvezető volt, aki gyermekkori élményeiről és pályafutásáról is mesélt egy diákokat is aktivizáló beszélgetés keretében.

Az aulában berendezett kiállításon a házigazda intézményen kívül a Sárszentmiklósi Általános Iskola, a Mezőszilasi Németh László Általános Iskola, a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium, és a Cecei Általános Iskola diákjainak alkotásaiból láthattak ízelítőt az érdeklődők.

A jó gyakorlatokat bemutató szekcióteremben Sakk-logika jó gyakorlat (Sarlós Erzsébet), Fény-hang terápia bemutatása (Huszárné Lukács Mária, Várhelyi Lászlóné), Olvasóvá nevelés (Némethyné Toldy Gizella), Tehetséggondozás a térségben (Horváth Ferencné), és Tapasztalatcsere a Nemzeti Tehetség Programról (Dr. Szvathné Dr. Szalay Márta) címmel hangzottak el különböző jó gyakorlat bemutatók és előadások. A fény-hang terápiás eszközt a könyvtárban ki is próbálhatták az érdeklődők.

Az érdeklődő diákok szekcióprogramként falat mászhattak, gyöngyöt fűzhettek, de kézműves, társasjáték, és táblajáték foglalkozáson is részt vehettek a tartalmas délután folyamán.
Tekintsék meg a rendezvénysorozatunk ötödik állomásán, a sárbogárdi Tehetség Fórumon készített kisfilmet.Kapcsolódó fájlok: