RENDEZVÉNYEK
Útvonal ide: RENDEZVÉNYEK

Tehetség Fórum 2016 - Zalaegerszeg

2016. április 04.

Tehetség Fórum 2016 - Zalaegerszeg


Országos rendezvénysorozatunk március 31-én a középső, negyedik állomására, Zalaegerszegre is megérkezett.

Az esemény egyik, egyben központi helyszíne a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem volt, ahol Balaicz Zoltán Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere mellett Téglásy Kristóf a Család- Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet Ifjúsági Igazgatója, valamint Czigány László, az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium, és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, mint a rendezvény másik helyszínének házigazdája köszöntötte az ezúttal is szép számban megjelent közönséget.


A megnyitó után a zalai megyeszékhely iskoláinak színvonalas komoly- és könnyűzenei produkcióit, hangszer-, tánc- és balett bemutatóit, valamint
prózai előadásait tekinthették meg a rendezvényre ellátogató érdeklődők. Az esemény sztárvendége Rudolf Péter színművész, rendező, Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, kiváló művész volt, aki egy interjú keretében életéről, pályájáról, zalai kötődéséről mesélt, és a nézők kérdéseire is válaszolt.

Az Ady Iskola aulájában berendezett Rejtett értékeink című kiállítás keretében a házigazda intézményen kívül a Zrínyi Miklós Gimnázium, a Kölcsey Gimnázium és a Városi Középiskolai Kollégium diákjainak nívós alkotásai                                                           is bemutatásra kerültek.

Az egyik szekcióteremben A film, mint a személyiségfejlesztés eszköze (Borsosné Varga Ágnes), Gyakorlatorientált tehetséggondozás informatikából (Henczi Béla), Keszthely és Hévíz Térségi Tehetséggondozó Tanács jó gyakorlatai (Gyertyánági Endre), Sakk-logika jó gyakorlat (Sarlós Erzsébet), valamint Diákmesterművek – Szép iskolát kívánunk! (Tánczos György) címmel tehetséggondozó programokat mutattak be az előadók.

Szintén szekcióprogramként a diákok az Ady Iskola tűzzománc, és sokszorosító grafikai műhelyfoglalkozásán vehettek részt, és megtekinthették a Kölcsey Ferenc Gimnázium robotszakkörének bemutatóját is.

Tekintsék meg a Zalaegerszegi Televízió összeállítását (10:40-től), amely a rendezvénysorozatunk negyedik állomásán, a zalaegerszegi Tehetség Fórumon k
észült.

 


Kapcsolódó fájlok: