RENDEZVÉNYEK
Útvonal ide: RENDEZVÉNYEK

Tehetség Fórum 2016 – Vác

2016. március 11.

Tehetség Fórum 2016 – Vác

 


Rendezvénysorozatunk március 10-én immár harmadik állomására, Vácra érkezett.

Ismét nagy érdeklődés övezte, az ezúttal a Piarista Gimnázium és Kollégiumban megrendezett eseményt. A programok négy helyszínen, párhuzamosan zajlottak, központi helyszíne a díszterem volt, ahol Schanda Tamás az Emberi Erőforrások Minisztériuma ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára mellett Téglásy Kristóf a Család- Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet Ifjúsági Igazgatója, és Futó Béla a váci Piarista Gimnázium és Kollégium igazgatója köszöntötte a megjelent vendégeket.
A megnyitót követően a színpadon a bemutatkozó iskolák tanulóinak többek között táncos, könnyű- és komolyzenei produkciói, prózai előadásai váltották egymást. Vácon kívül Őrbottyánból és Galgagyörkről is érkeztek fellépőcsoportok. Az utóbbi település Gárdonyi Géza Általános Iskolájának diákjaiból álló citeraegyüttes tagjai először léptek fel színpadon. A rendezvény sztárvendége Süveges Gergő Prima-díjas újságíró, műsorvezető volt, aki pályafutásáról és családjáról is mesélt egy interjú keretében.

A kiállítótérben a Piarista Gimnázium, a Madách Imre Gimnázium, és a Radnóti Miklós Általános Iskola diákjainak rajz órai munkáiból láthattak válogatást az érdeklődők.

Szekcióprogramként a diákok látványos fizikai kísérleteket, természettudományos előadást, valamint drámajátékokat láthattak.

A másik szekcióteremben tehetséggondozó programokat mutattak be az előadók. A telki iskola sakk-logika jó gyakorlatának (Sarló Erzsébet), egy kis iskola citeraoktatásának (Lakó Márta), a TUDOK-ra történő felkészítéséről (dr. Tóth Eszter és diákjai), az Önismeret és családi életre nevelés témakörben (Lobmayer Imre) tartott jó gyakorlat bemutatót. A Nemzeti Tehetség Programról és annak pályázati lehetőségeiről (Dr. Szvathné Dr. Szalay Márta) is hallhattak előadást és kaptak választ a felvetett kérdésekre az érdeklődők.

 

Tekintsék meg a rendezvénysorozatunk második állomásán, a váci Tehetség Fórumon készített kisfilmet.Kapcsolódó fájlok: