RENDEZVÉNYEK
Útvonal ide: RENDEZVÉNYEK

Tehetség Fórum 2016 – Kecskemét

2016. március 06.

Tehetség Fórum 2016 – Kecskemét
 

A Nemzeti Tehetség Programot népszerűsítő roadshow jellegű rendezvénysorozatunk február 10-én, Kecskeméten indult útjára, és további hat város érintésével, Nyíregyházán zárul majd május 11-én. 

 

A nyitórendezvény a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskolában került megrendezésre. A programok négy helyszínen, párhuzamosan zajlottak, központi helyszíne a díszterem (Nemesszeghy Márta terem) volt, ahol Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár mellett Farkas Péter, a Család-, Ifjúság és Népesedéspolitikai Intézet főigazgatója, és Mák Kornél, Kecskemét város alpolgármestere is köszöntötte a jelenlévőket, hangsúlyozva tehetséggondozás fontosságát.A megnyitót követően színvonalas produkciók következtek, és a nézők látványos zenekari (Mozart: Don Giovanni) és énekkari (Fauré-, Kodály- és Tóth Péter-művek) próbák segítségével, az előadott művek felépítésébe is betekintést nyerhettek. Az érdeklődők egykori iskolájának színpadán köszönthették a Junior Prima-díjas hegedűművészt, Pusker Júliát, de láthattak többek között hangszer- és táncbemutatót is. A gyerekek nagy lelkesedéssel fogadták a rendezvény sztárvendégét, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót, Kiss Gergelyt, aki életéről, pályafutásáról, elért eredményeiről mesélt. 

Az aulában berendezett, Ügyes kezek kiállítás standjain a gyerekek legértékesebb alkotásai kerültek elhelyezésre

 

 

A szekciótermekben hasznos és jól működő tehetséggondozó programokat mutattak be az előadók. A hejőkeresztúri általános iskola táblás játéka (Kovácsné Dr. Nagy Emese) és a kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola óvoda-iskola átmenet (Kis Ilona) programjának ismertetésén kívül a Nemzeti Tehetség Programról, és annak pályázati lehetőségeiről (Dr. Szvathné Dr. Szalay Márta) is hallhattak előadást az érdeklődők. A Bányai Júlia Gimnázium robotika bemutatója mellett, szintén szekcióprogramként, a virágkötés fortélyaival (Kocsis Pál Szakközépiskola) is megismerkedhettek a kíváncsiskodók.


 Tekintsék meg a rendezvénysorozatunk záróállomásán, a kecskeméti Tehetség Fórumon készített kisfilmet.
 

Kapcsolódó fájlok: