RENDEZVÉNYEK
Útvonal ide: RENDEZVÉNYEK

Tehetség Fórum 2016 – Kaposvár

2016. március 07.

Tehetség Fórum 2016 – Kaposvár
 

A Nemzeti Tehetség Programot népszerűsítő roadshow jellegű rendezvénysorozatunk február 24-én második állomására, Kaposvárra érkezett.

A Klebelsberg Középiskolai Kollégiumban megrendezésre kerülő eseményt nagy érdeklődés övezte. A programok ezúttal öt helyszínen, párhuzamosan zajlottak, központja az első emeleti aula volt, ahol Kisgyőri Roland az Emberi Erőforrások Minisztériuma Esélyteremtési Főosztály főosztályvezetője mellett Oláh Lajosné Kaposvár város alpolgármestere, Téglásy Kristóf a Család-, Ifjúság és Népesedéspolitikai Intézet ifjúsági igazgatója, és Dr. Giber Vilmos, a Klebelsberg középiskolai kollégium igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, hangsúlyozva tehetségek felkarolásának fontosságát.

 

A megnyitót követően igényes színpadi fellépések következtek, és a nézők többek között könnyű- és komolyzenei produkciót, társastánc és néptánc bemutatót valamint prózai előadásokat is láthattak. A gyerekek örömmel fogadták a rendezvény sztárvendégét, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatóját, Jászai Mari-díjas színművészt, Rátóti Zoltánt, aki életéről, pályafutásáról, sikereiről mesélt.

A földszinti aulában berendezett nívós kiállítás standjain kaposvári tehetséggondozó műhelyek és a Szentbalázsi Általános Iskola diákjainak fotóit, festményeit, kerámiáit helyezték el.

Szekcióprogramként a diákok különböző foglalkozásokra is ellátogathattak, hiszen a Táncsics Mihály Gimnázium természettudományos laboratóriuma látványos kémiai mikrokísérletek bemutatásával készült, de az érdeklődők interaktív drámafoglalkozáson is részt vehettek.


A harmadik szekcióteremben értékes tehetséggondozó programokat mutattak be az előadók. A hejőkeresztúri általános iskola táblás játékának (Kovácsné Dr. Nagy Emese), a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács gyakorlatainak (Sárdi Péter), a Szinapszis hallgató-mentor programnak (Dr. Kósa Balázs, Barna Adrianna, Mislyenác Adrienn), a Klebelsberg Tehetségpont tehetséggondozó programjának (Hujber Tamásné) bemutatásán kívül a Nemzeti Tehetség Programról, és annak pályázati lehetőségeiről (Dr. Szvathné Dr. Szalay Márta) is hallhattak előadást az érdeklődők. Tekintsék meg a rendezvénysorozatunk második állomásán, a kaposvári Tehetség Fórumon készített kisfilmet.
Kapcsolódó fájlok: