RENDEZVÉNYEK
Útvonal ide: RENDEZVÉNYEK

Tehetség Fórum 2016. a Család-, Ifjúság, és Népesedéspolitikai Intézet szervezésében

2016. február 05.

Tehetség Fórum 2016.

a Család-, Ifjúság, és Népesedéspolitikai Intézet szervezésében

 

A Nemzeti Tehetség Programot népszerűsítő, roadshow jellegű rendezvénysorozatunk február 10-én, Kecskeméten indul útjára. A 7 várost érintő Tehetség Fórum 2016 elnevezésű sorozat további állomásai és időpontjai a következők:

2016. február 24.: Kaposvár

2016. március 10.: Vác

2016. március 31.: Zalaegerszeg

2016. április 14.: Sárbogárd

2016. április 27.: Ózd

2016. május 11.: Nyíregyháza
 

A rendezvénysorozat általános célkitűzése, hogy minden helyszínen bemutatkozhassanak a legkiemelkedőbb tehetséggondozó programok, azok a pl. kézműves, rajz- vagy festőszakkörök, amelyeknek az alkotásai kiállításokon is bemutatásra kerülnek, és a helyi jó gyakorlatok.

A nyitórendezvény a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskolában kerül megrendezésre. A programok négy helyszínen, párhuzamosan zajlanak, amelyek központja a díszterem (Nemesszeghy Márta terem) lesz, ahol a város, valamint a környező településeinek legszínvonalasabb színpadra állítható produkciói kapnak bemutatkozási lehetőséget. Az érdeklődők egykori iskolájának színpadán köszönthetik a Junior Prima-díjas hegedűművészt, Pusker Júliát, de láthatnak hangszer- és táncbemutatót, valamint többek között fellép a Kodály Iskola zenekara és vegyeskara is. A rendezvény sztárvendége Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó lesz, aki életéről, pályafutásáról beszél.

A szekciótermekben interaktív műhelyfoglalkozásokra, illetve országosan ismert (K. Nagy Emese táblás játék bemutató, Arany János Tehetség Program), és helyi jó gyakorlatok  bemutatására, valamint sok egyéb érdekes beszélgetés mellett interaktív tapasztalatcserére kerül sor Dr. Szvathné Dr. Szalay Márta, a Nemzeti Tehetség Program pályázatait kezelő szervezet osztályvezetőjének bevonásával, míg a kiállítótérben kerülnek elhelyezésre a különböző helyi szakkörök legértékesebb alkotásai.

 

Kapcsolódó fájlok: