HÍREK
Útvonal ide: HÍREK

Tehetség Fórum 2016 – Nyíregyháza

2016. május 14.

Május 11-én hetedik helyszínére, egyben nyíregyházi záróállomására, a Kodály Zoltán Általános Iskolába is megérkezett sorozatunk.

Az intézmény Kodály Zoltán Termében óriási érdeklődés közepette, Zsédenyi Adrienn és mentoráltja, Balogh Tamás fiatal jazz zenész fellépésével kezdődött a program, akik a Nemzeti Tehetség Program dalát adták elő, majd Schanda Tamás ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, és Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte az érdeklődőket.

A megnyitót követően nagyon színvonalas produkciók váltották egymást a színpadon. Fellépett a nemzetközileg ismert Cantemus Kórus fiúkara, de a közönség sok más zenei produkciót is láthatott, és táncbemutatókra, valamint prózai előadásra is sor került. A gyerekek lelkesen fogadták a rendezvény sztárvendégét, Erdei Zsolt profi és amatőr ökölvívó világbajnokot, aki életéről és pályafutásáról mesélt.

A gyerekek a színpadi produkciók megtekintése mellett a Hagyományok Háza szervezésében kézműves foglalkozásokon, mesehallgatáson és élőzenés táncházon vehettek részt, de készségfejlesztő játékokat is kipróbálhattak.

A jó gyakorlatokat bemutató szekcióteremben Sakk-logika jó gyakorlat (Sarlós Erzsébet), Tehetséggondozó program a hátrányos helyzetű tanulók körében (Verebélyiné Tóth Marianna), A térségi tehetséggondozás (Kormos Dénes), és Tapasztalatcsere a Nemzeti Tehetség Programról (Jernei Péter) címmel tartottak előadást.

Az iskola aulájában egy kiállítás keretében kerültek elhelyezésre a térség hét intézményében (Krúdy Gyula Gimnázium, Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium, Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tagintézménye, Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola, Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Tiszavasvári Váci Mihály Gimnázium) működő különböző szakkörök legértékesebb alkotásai.