HÍREK
Útvonal ide: HÍREK

HÍREK

Tehetséggondozás a köznevelési rendszerben Zárókonferencia

Június 22-én került sor a Nemzeti Tehetség Program NTP-NHTR-M-15-0001, NTP-TSZH-M-15-0001, NTP-TSZV-M-15-0001 kódjelű pályázatainak keretében megtartott zárókonferenciára a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézetben.

A résztvevőket, előadókat a projekteket gondozó és a rendezvény helyszínét biztosító Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet főigazgatója, Farkas Péter köszöntötte. A plenáris programot Schanda Tamás ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár Nemzeti Tehetség Programról szóló előadása nyitotta meg, majd Dr. Gordon Győri János, a nemzetközi jó gyakorlatok (NHTR), Kállai Gabriella, a TSZH kutatás és Mayer József, a TSZV projekt témavezetője foglalta össze kutatásaik eredményét.

Tovább

Mérés és értékelés a tehetséggondozásban (TSZV)

 

Elkészült az "Innovációk a hazai tehetséggondozásban" című kiadványunk. A kötet többek között áttekintést biztosít a hazai tehetséggondozás jelenlegi innovációiról és lehetőségeiről.

kötet pdf változata az alábbi helyről tölthető le:

Tovább

Hozzáférés esélyei (TSZH)

 

Megjelent a TSZH-kutatás keretében készült, "Hozzáférés és esélyek a tehetséggondozásban" című tanulmánykötetünk. A kutatás célja a tehetséggondozó programok elérésének különbségeinek feltárása, egyedi sajátosságainak bemutatása.

kötet pdf változata az alábbi helyről tölthető le:
Tovább

Nemzetközi jó gyakorlatok (NHTR)

Kötet formában is megjelent "A tehetséggondozás világa - 15 ország jó gyakorlata a tehetséggondozásban" című, 15 ország tehetséggondozó jó gyakorlatát bemutató kiadványunk. A gyűjtemény célja többek között a magyar tehetséggondozó szakma számára még nem ismert országok jó gyakorlatainak bemutatása volt (pl. Kazahsztán, Törökország), valamint olyan tehetséggondozó programok és módszerek feltárása, amelyek akár hazai adaptációra is számot tarthatnak.

kötet pdf változata az alábbi helyről tölthető le.

Tovább

Interjú minden idők legjobb női sakkozójával, a Sakkpalota Pedagógiai Program megalkotójával, Polgár Judittal


Mit jelent az Ön számára a tehetség fogalma?

A tehetség fogalmának lényege, hogy olyasvalamiről beszélünk, ami minden egyes gyermekben megvan. Nem minden területen egyformán, de minden gyerekben van tehetség, és a mi legfontosabb feladatunk, hogy ezt ne öljük ki belőlük. Ha pedig még segíteni is tudjuk, vagyis gondozzuk a tehetségét, akkor már nagyon nagy lépést tettünk előre az oktatás terén. 

Tovább

TEHETSÉGGONDOZÁS A KÖZNEVELÉSI RENDSZERBEN

Tehetséggondozás a köznevelési rendszerben -

az NTP-NHTR, TSZH, TSZV-M-15-0001 projektek

zárókonferenciája

a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet

szervezésében
Helyszín: 1134 Budapest, Tüzér utca 33-35.
Időpont: 2016. június 22. 9 órától 15:45-ig.

A részvétel előfeltétele a regisztráció, a beérkezések sorrendjében 120 főig tudjuk fogadni a jelentkezéseket. 


Tovább

Tekintsék meg a rendezvénysorozatunk záróállomásán, a nyíregyházi Tehetség Fórumon készített kisfilmet.

Tehetség Fórum 2016 – Nyíregyháza


Május 11-én hetedik helyszínére, egyben nyíregyházi záróállomására, a Kodály Zoltán Általános Iskolába is megérkezett sorozatunk.

Az intézmény Kodály Zoltán Termében óriási érdeklődés közepette, Zsédenyi Adrienn és mentoráltja, Balogh Tamás fiatal jazz zenész fellépésével kezdődött a program, akik a Nemzeti Tehetség Program dalát adták elő, majd Schanda Tamás ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, és Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte az érdeklődőket.

A megnyitót követően nagyon színvonalas produkciók váltották egymást a színpadon. Fellépett a nemzetközileg ismert Cantemus Kórus fiúkara, de a közönség sok más zenei produkciót is láthatott, és táncbemutatókra, valamint prózai előadásra is sor került. A gyerekek lelkesen fogadták a rendezvény sztárvendégét, Erdei Zsolt profi és amatőr ökölvívó világbajnokot, aki                                                                                               életéről és pályafutásáról mesélt.

Tovább

Interjú a Prima-díjas újságíróval, Süveges Gergővel

A Tehetség Fórum váci állomásának helyszínén, a patinás Piarista Gimnáziumban vagyunk, ezért szinte nem is lehet más az első kérdésem, mint az, hogy mi mindent kaptál annak idején a tanáraidtól?

A figyelmet emelném ki elsősorban, és nagyon szívesen emlékszem vissza azokra a tanáraimra, akik nem egy krumplinak tekintettek a sok közül, hanem észrevettek bennem olyan képességeket, talentumokat, amelyeket talán én magam sem vettem észre korábban.

Ez azt jelenti, hogy például már az iskolában is szerettél szerepelni?

Hogy szerettem-e, azt nem tudom. De sokszor indultam szavalóversenyen, prózamondó versenyen, Kazinczy-versenyen, és tagja voltam az iskolai színjátszó körnek is.

A média világa mikor kezdett el igazán érdekelni?

Teljesen véletlenül kerültem a médiába. Egyetemre jártam és az egyik évfolyamtársnőm akkor a Duna Televízióban dolgozott, ahol éppen férfi műsorvezetőt kerestek. Ő tudta, hogy korábban foglalkoztam hasonlóval, és megkérdezte, hogy lenne-e kedvem megpróbálni. Mondtam magamnak, hogy ilyet még sohasem csináltam, úgyhogy tegyünk egy kísérletet. Később innen jelentkeztem a Magyar Televízióhoz is.

 

Tovább

Tekintsék meg rendezvénysorozatunk hatodik állomásán, az ózdi Tehetség Fórumon készített kisfilmet.

OLDALAK:
1